| Rybář | Email šablony | EET Účtenky | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Formuláře na PC | Pletení | Počítej Kalorie | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Snadné hubnutí | Omalovánky | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Khinkali- gruzínské plněné knedlíčky


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.9.2013

Ingredience:

Na masovou nádivku:
1kg směsi mletého masa (1:1 hovězího a vepřového)
1 cibule
výhonky cilantro
2 svazky petržele
2 lžičky čerstvě mletého pepře
1 lžička kmínu, nebo římského kmínu
1/2 lžičky červené pálivé papriky
1 šálek vody
sůl dle chuti

Na těsto:
4 šálky hladké mouky
1 a 1/2 šálku vody
1/2 lžičky soli

Popis:

Směs mletého masa smícháme s nasekanými bylinkami a najemno sekanou cibulí. Pak přidáme koření, vodu a pořádně vše promícháme. Masovou směs odložíme stranou. Mouku nasypeme do mísy, posypeme solí, přidáme vodu a vypracujeme nelepivé, pružné těsto. Těsto položíme na pomoučenou pracovní desku (vál) a rozválíme na plát, který nemusí být ještě příliš tenký. Pomocí talířku nebo skleničky vykrojíme z těsta kolečka, které jednotlivě rozválíme na menší tloušťku. Do středu každého kolečka pomocí lžíce vkládáme masovou náplň. Naplněné těsto spojíme do ranečku a takto připravené "khinkali" uvaříme ve slané vodě během 10-15 minut. Podáváme posypané čerstvě drceným pepřem.

Khinkali se jí rukama a to tak, že se při prvním zakousnutí vysaje šťáva z masové náplně a po té se jí zbytek. Chladné khinkali se neohřívá, ale je možné dírkou vypustit šťávu a knedlíčky lehce osmažit na pánvi.


Jít na recept Khinkali- gruzínské plněné knedlíčky >>