Popis:
Maso nakrájíme na stejně velké kostičky. Rajčata nahoře nařízneme, položíme na sítko, spaříme a oloupeme (můžeme je použít i neoloupané, když nám to nevadí).
Rajčata rozdělíme na čtvrtky, odstraníme vnitřní měkkou část (nebo necháme) a nakrájíme na kostičky. Brambory oškrábeme, důkladně opláchneme a také nakrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na menší kousky česnek prolisujeme.
V hrnci silně rozehřejeme olej a nakrájené maso osmažíme do zlatohněda. Často mícháme, aby se osmažilo stejnoměrně. Pak maso přeložíme do mísy, osolíme a opepříme, necháme chvíli uležet.
Na stejném tuku osmahneme připravenou zeleninu. V jiné nádobě uvedeme do varu bujon, jímž pak zalijeme osmaženou zeleninu. Nakonec přidáváme maso a bobkové listy. Vše vaříme 30 minut na středním ohni bez pokličky.
Česnekový salám nakrájíme na kostičky a 5 minut před koncem vaření přidáme do polévky. Před podáváním polévku dochutíme solí a pepřem.
|