| Rybář | DWN.cz | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Pletení | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Omalovánky | Email šablony | EET Účtenky | FormOffice | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Katalánská polévka


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:2.7.2015

Ingredience:

500 g vepřové kýty
500 g větších rajčat
500 g brambor
500 g mrkve
100 g česnekového salámu (stačí i obyčejný točený)
2 cibule
2 stroužky česneku
4 sklenice bujonu
3 lžíce olivového oleje (dáme třeba slunečnicový)
3 bobkové listy
sůl, bílý pepř (může být i černý)

Popis:

Maso nakrájíme na stejně velké kostičky. Rajčata nahoře nařízneme, položíme na sítko, spaříme a oloupeme (můžeme je použít i neoloupané, když nám to nevadí).
Rajčata rozdělíme na čtvrtky, odstraníme vnitřní měkkou část (nebo necháme) a nakrájíme na kostičky. Brambory oškrábeme, důkladně opláchneme a také nakrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na menší kousky česnek prolisujeme.
V hrnci silně rozehřejeme olej a nakrájené maso osmažíme do zlatohněda. Často mícháme, aby se osmažilo stejnoměrně. Pak maso přeložíme do mísy, osolíme a opepříme, necháme chvíli uležet.
Na stejném tuku osmahneme připravenou zeleninu. V jiné nádobě uvedeme do varu bujon, jímž pak zalijeme osmaženou zeleninu. Nakonec přidáváme maso a bobkové listy. Vše vaříme 30 minut na středním ohni bez pokličky.
Česnekový salám nakrájíme na kostičky a 5 minut před koncem vaření přidáme do polévky. Před podáváním polévku dochutíme solí a pepřem.


Jít na recept Katalánská polévka >>