| Domácí účto | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | DWN.cz | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Rybář | FormOffice | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Email šablony | Pletení | EET Účtenky | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Karlovarský telecí kotouč


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:17.5.2012

Ingredience:

75 dkg masa ze stehna,pleca nebo hrude
sůl
10 dkg slaniny
10 dkg šunky
2-vejce
1 dkg másla
1 malá okurka
8 dkg másla
1/2 dkg mouky
1-sardela
1 dkg másla

Popis:

Maso z plece, stehna nebo hrudě odkostíme, poutírame. Maso naklepeme, osolíme a pokryjeme velikými těnkými listami slaniny, na ni položíme plátky šunky, které potreme vychladnutými míchanými vajíčkami a povrch posypeme nadrobno posekanou kyslou okurkou. Maso svineme, zavážeme provázkem, osolíme a dáme do pekáče na rozpálené máslo, aby se upeklo. Mezi pečením maso otáčíme, aby bylo červené, poléváme šťávou z polévky resp. teplou vodou. Pečeme 1-1/4 hod. Naklepané maso můžeme potřít sardelovým máslem a místo okurky posekat 1/2 dkg kaparů.
Karlovarský telecí kotouč můžeme podávat i studený s horčicí.


Jít na recept Karlovarský telecí kotouč >>