| Snadné hubnutí | Omalovánky | Formuláře na PC | FormOffice | Recepty doma | Hromadné emaily | DWN.cz | Email šablony | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Pletení | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kapr ve vinném těstíčku s parmezánem


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:26.11.2013

Ingredience:

600 g filátek z kapra
100 g hladké mouky
150 ml sektu (polosuchého)
50 g strouhaného parmezánu
kůra z jedné limetky
sůl,pepř
citron na zakápnutí ryby
olivový olej na pokapání ryby
rostlinný olej na smažení

Popis:

1. porce z kapřích filetů s kůží dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a lehce zakápneme olejem a v ledničce necháme alespoň hodinu odpočinout
2. vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, sektu, strouhaného parmezánu, limetkové kůry, soli a pepře
3. jednotlivé porce kapra nejprve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko na filátka lépe chytalo, potom v těstíčku a ihned vkládáme do dostatečného množství rozpáleného oleje a smažíme dozlatova; podáváme s plátkem citronu či limetky
4. podle vaší chuti můžete každou porci kapra se salátem doplnit lžičkou zakysané smetany smíchané s jemně sekanou mátou


Jít na recept Kapr ve vinném těstíčku s parmezánem >>