| Formuláře na PC | Domácí účto | Počítej Kalorie | Pletení | Omalovánky | Recepty doma | DWN.cz | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Zbrojní průkaz | Rybář | EET Účtenky | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kapr v alobalu se salátem z červené řepy


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:4.1.2016

Ingredience:

8 porcí z většího kapra
sůl
citron
máslo
pepř
karí
kečup
3 nebo 4 papriky
3 nebo 4 rajčata
8 čtverců alobalu
Salát: vařená (sterilovaná) červená řepa
majonéza
sůl
citron

Popis:

Porce kapra osolíme, ocitronujeme a necháme alespoň půl hodiny odležet. Na máslem potřený čtverec alobalu položíme kapra, okořeníme, přidáme na nudličky nakrájené papriky, kolečka rajčat, kečup, zbytek másla a dobře uzavřeme (z balíčku nesmí při jeho otáčení vytékat šťáva). Grilujeme na roštu (ten pro tentokrát nemusíme před grilováním potírat olejem) zhruba 20 minut (porce v polovině stanovené doby otočíme). Alobalové "balíčky" s kaprem nemusíme péci jen na grilu, výborně se hodí i rozžhavený popel táboráku.
Vařenou (sterilovanou) červenou řepu promícháme s majonézou a podle chuti přisolíme. Podáváme vychlazenou.
Vhodnou přílohou je chléb. Pokud se kapr pekl v popelu z táboráku, bylo by hříchem stejný popel nevyužít k opečení brambor, které ke kapru chutnají výtečně.


Jít na recept Kapr v alobalu se salátem z červené řepy >>