| Domácí účto | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Recepty doma | EET Účtenky | Pletení | Formuláře na PC | Omalovánky | Počítej Kalorie | Email šablony | FormOffice | Rybář | DWN.cz |
|
| ||||||||
Kapr po venkovském způsobu | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 porce kapra | ||||||||
Popis: Porce kapra osolíme, lehce obalíme v mouce a po obou stranách opečeme v oleji, potom okmínujeme a maličko okořeníme sušenou šalvějí. Vedle kapra zpěníme na plátky nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Přidáme polovinu másla. Okolo kapra rozložíme oloupané syrové na plátky nakrájené brambory, které také osolíme a okmínujeme. Maličko podlijeme a podusíme. Polijeme zbylým máslem a dopečeme bez pokličky. Podáváme sypané petrželkou, s dílkem citrónu k dochucení ryby a s okurkovým nebo rajčatovým salátem. Pro větší jedlíky přidáme krajíček chleba. |