| Formuláře ZDARMA | Pletení | Počítej Kalorie | Domácí účto | Omalovánky | Recepty doma | DWN.cz | FormOffice | Zbrojní průkaz | Rybář | EET Účtenky | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Email šablony | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kapr na rozmarýnu


Doba přípravy:00:35
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:26.7.2018

Ingredience:

kapr 600 g
máslo 3 lžíce
nasekaný rozmarýn 1 lžíce
česnek 6 stroužků
hladká mouka 1 lžíce
cibule 1 ks
podle chuti:
sůl
mletá sladká paprika
citron
mletý černý pepř
podle potřeby:
vývar

Popis:

Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Rozmarýn jemně usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Porce kapra očistíme, omyjeme a osušíme. Potřeme je česnekem a zakápneme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Kapra necháme 2 hodiny v chladu odležet.
V hluboké pánvi rozpustíme máslo, na kterém kapra opražíme dozlatova.
Měkké porce vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli. Cibuli zasypeme moukou, necháme vzkypět a vmícháme mletou papriku, pepř a sůl a rozmarýn. Podlijeme vývarem a vaříme asi 15 minut. Omáčku podle potřeby dochutíme a vložíme do ní porce kapra.
Vhodnou přílohou ke kaprovi na rozmarýnu jsou americké a vařené brambory.


Jít na recept Kapr na rozmarýnu >>