| Pletení | Recepty doma | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Domácí účto | FormOffice | Rybář | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Formuláře na PC | DWN.cz | EET Účtenky | Omalovánky | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kapr na chlebu


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:3.5.2017

Ingredience:

kapr max 1.45 kg
koření na ryby
stará veka chleba
olej na rozdělání koření

Popis:

Kapra zbavíme šupin,vykucháme,necháme v celku i s hlavou.Vyndáme žábra.Pořádně vyčistíme a utřeme dosucha útěrkou.Osolíme,a potřeme rozmíchaným kořením v oleji.
Dáme min.na 2 hod do lednice.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Na pekáč položíme ukrojenou veku asi v 1/3 tak aby byla použitá jako stojánek.Kapra vyndáme z lednice a ještě jednou potřeme peroutkem od hlavy k ocasu,tím srovnáme kůži.Vložíme do vyhřáte trouby a pečeme bez otvírání.
Je důležité mít chleba starý,ten vytáhne z kapra při pečení vodu.
Kapra pečeme :
1.5 kg 25 min
1.75 kg 30 min
Po upečení přendáme kapra na oválný talíř,obložíme třeba citronem,paprikou atd.
Kapra porcujeme tak,že ho nařízneme po obou stranách horní ploutve, a pak po žebrech ,tak vytvořené filety stáhneme dvěma vidličkama s kostí.Tím i kapra vykostíme.
dobrou chuť


Jít na recept Kapr na chlebu >>