| Zbrojní průkaz | Email šablony | Rybář | Domácí účto | Pletení | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | FormOffice | DWN.cz | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Recepty doma | Omalovánky | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kapr na budínský způsob


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:26.8.2015

Ingredience:

4 větší porce kapra
cibuli
200 g kořenové zeleniny
2 lžíce másla
0,5 l bílého vína
sůl

Popis:

Cibuli jemně nakrájíme, zeleninu nakrájíme na stébla asi 5 cm dlouhá, oboje podusíme na másle do poloměkka. Potom na zeleninu rozložíme osolené porce kapra, podlijeme mírně vínem a dusíme na prudkém ohni až se šťáva vydusí. Podlijeme polovinou zbylého vína a opět prudce vydusíme. Poslední dušení má probíhat pomaleji a šťáva se při něm vydusí tak, až zhoustne. Rybu nemícháme, kastrolem pouze potřásáme. Podáváme s opečenými brambory.


Jít na recept Kapr na budínský způsob >>