| Zbrojní průkaz | Email šablony | Rybář | Domácí účto | Pletení | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | FormOffice | DWN.cz | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Recepty doma | Omalovánky | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Kapr na budínský způsob | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 větší porce kapra | ||||||||
Popis: Cibuli jemně nakrájíme, zeleninu nakrájíme na stébla asi 5 cm dlouhá, oboje podusíme na másle do poloměkka. Potom na zeleninu rozložíme osolené porce kapra, podlijeme mírně vínem a dusíme na prudkém ohni až se šťáva vydusí. Podlijeme polovinou zbylého vína a opět prudce vydusíme. Poslední dušení má probíhat pomaleji a šťáva se při něm vydusí tak, až zhoustne. Rybu nemícháme, kastrolem pouze potřásáme. Podáváme s opečenými brambory. |