| Recepty doma | Email šablony | EET Účtenky | Pletení | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | DWN.cz | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | FormOffice | Zbrojní průkaz | Rybář | Omalovánky | Hromadné emaily | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kapr dušený po plzeňsku


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.1.2016

Ingredience:

4 porce kapra,
4 lžíce oleje,
4 plátky slaniny,
1 cibule,
bobkový list,
12 zrnek pepře,
0,5 l světlého piva,
80 gr. perníku,
30 gr. másla,
citronová šťáva,
sůl

Popis:

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a postavíme do chladu. V kastrolu na oleji opečeme plátky slaniny, na ní položíme připravené porce kapra, přidáme nakrájenou cibuli a koření, do poloviny porcí zalijeme pivem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Pak kapra vyjmeme a upravíme na mísu. Vývar zahustíme strouhaným perníkem, povaříme, prolisujeme a podle chuti přisolíme, přikořeníme a nakonec zjemníme máslem. Touto zahoustlou šťávou kapra na míse přelijeme a povrch můžeme posypat spařenými nakrájenými mandlemi.


Jít na recept Kapr dušený po plzeňsku >>