| Recepty doma | Email šablony | EET Účtenky | Pletení | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | DWN.cz | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | FormOffice | Zbrojní průkaz | Rybář | Omalovánky | Hromadné emaily | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Kapr dušený po plzeňsku | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 porce kapra, | ||||||||
Popis: Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a postavíme do chladu. V kastrolu na oleji opečeme plátky slaniny, na ní položíme připravené porce kapra, přidáme nakrájenou cibuli a koření, do poloviny porcí zalijeme pivem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Pak kapra vyjmeme a upravíme na mísu. Vývar zahustíme strouhaným perníkem, povaříme, prolisujeme a podle chuti přisolíme, přikořeníme a nakonec zjemníme máslem. Touto zahoustlou šťávou kapra na míse přelijeme a povrch můžeme posypat spařenými nakrájenými mandlemi. |