| Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Rybář | Email šablony | Snadné hubnutí | Omalovánky | FormOffice | DWN.cz | Formuláře na PC | Recepty doma | EET Účtenky | Pletení | Domácí účto | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Kapr | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 2 kg očištěného vykuchaného kapra | ||||||||
Popis: Očištěného, vykuchaného, opláchnutého kapra rozdělíme na dvě půlky, pak naporcujeme. Porce ryby pak vložíme do osolené vařící vody, zvolna vaříme asi 12 - 14 minut a potom vyjmeme z vody. Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme společně s částí cukru na polovině másla dohněda. Pak do zeleninového základu přidáme opláchnutý citron nakrájený na plátky, přilijeme ocet, procezený vývar z ryb, vše zahustíme zásmažkou připravenou z druhé části másla a hladké mouky, rozšleháme a přidáme strouhaný perní, divoké koření, povidla a za častého míchání zvolna vaříme nejméně hodinu. Povařenou omáčku dosolíme, ochutíme ji červeným vínem, cukrem a procedíme hustým sítem. Jako vložku přidáme opláchnuté a spařené rozinky, spařené a oloupané mandle (stačí na chvíli vložit do vařící vody nechat okapat a prochladnou, jdou loupat), nakrájené na nudličky a uvařené na malé kousky nakrájené sušené švestky. Podáváme tak , že kapra přelijeme omáčkou a jako přílohu volíme houskové knedlíky. |