Ingredience:
2 vepřové kotlety s kostí,
10-15 dkg drůbežích jater,
1 paprika,
1 rajče,
1 cibule,
20 dkg tvrdého sýra,
sůl, mletý pepř,
2 špetky mletých chilli papriček,
petrželková nať,
olej.
|
Popis:
Z těsta na pizzu uděláme dvě podkovy a na plechu upečeme.
Kotlety lehce naklepneme, opepříme a na oleji nebo sádle opečeme.
Očištěná játra opepříme a na druhé pánvi opečeme. Po chvilce přidáme nakrájenou cibuli, rajče a papriku. Podusíme ve vlastní šťávě. Na závěr posolíme, případně kápneme trochu sojovky.
Na kostky pokrájíme tvrdý sýr, necháme ho ve vodní lázni rozpustit na kaši.
Na opečené kotlety položíme těstové podkovy (konci směrem ke kosti), do vzniklé laguny navrstvíme játra s lečem a vše zalijeme roztaveným sýrem. Poprášíme mletou chilli papričkou nebo pálivou paprikou. Dozdobíme petrželkovou natí.
|