| Recepty doma | Rybář | Hromadné emaily | DWN.cz | Domácí účto | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Omalovánky | FormOffice | Email šablony | Pletení | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kančí se šípkovou omáčkou


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:28.12.2019

Ingredience:

kančí plec, nebo kýta 1250g
slanina 250g
cibule 2 větší
větší mrkev
šípková zavařenina 150g
máslo 125g
olej 1dc
červené víno 1/4 l
3 lžíce rumu, nebo whisky
sůl 2 lžičky
pepř špetka
koření na divočinu 2 lžíce
drcený kmín 1 lžička
mléko 1 litr

Popis:

Kančí kýtu nebo plec naložíme na 1-2 dny do mléka a necháme v lednici odležet.
Cibuli nakrájíme na kostičky, a na polovině másla a oleje snažíme, až zezlátne. Potom přidáme polovinu na kostky nakrájené slaniny. Druhou polovinou slaniny prošpikujeme maso. Maso naprudko blanšírujeme na cibuli a slanině, až se zatáhne. Potom ho vyndáme a necháme stranou.
Do výpeku přidáme zbytek másla a oleje a osmažíme na ní mrkev, až začne sklovatět. Přidáme šípkovou zavařeninu, za stálého míchání jí necháme rozpustit a spojit s mrkví.
Potom podlejeme vodou, přidáme víno, rum, koření a maso. Dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou. Poté maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Maso nakrájíme na plátky a přidáme do omáčky.
Podáváme s karlovarským, popřípadě houskovým knedlíkem.


Jít na recept Kančí se šípkovou omáčkou >>