| Pletení | Rybář | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Recepty doma | Počítej Kalorie | FormOffice | Hromadné emaily | DWN.cz | Snadné hubnutí | Domácí účto | EET Účtenky | Omalovánky | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kančí kýta na zelenině se šípkovou omáčkou


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:2.7.2015

Ingredience:

1500 g kančí kýty
30 g soli
mrkev, celer, petržel (3 x 100 g)
100 g cibule
50 g oleje
nové koření, bobkový list, celý pepř
0,5 dcl octa
100 g citronu
100 g hladké mouky
250 g šípkové zavařeniny
2 g mleté skořice
50 g cukru
1 dcl červeného vína

Popis:

Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zastříkáme octem a na takto připraveném základu opečeme osolenou kýtu po obou stranách. Přidáme na plátky nakrájený citrón, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme do měkka.

Měkkou kýtu vyjmeme, čťávu zhustíme světlou jíškou, přidáme šípkovou zavařeninu, skořici a cukr a za stálého míchání omáčku řádně provaříme. Dochutíme skořicí, citronovou šťávou a špetkou skořice. Na závěr přecedíme přes jemný cedník.

Doporučená příloha
Houskový knedlík, karlovarský knedlík nebo špekový knedlík.


Jít na recept Kančí kýta na zelenině se šípkovou omáčkou >>