| Snadné hubnutí | EET Účtenky | Pletení | Omalovánky | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Formuláře na PC | DWN.cz | Domácí účto | Recepty doma | Rybář | Počítej Kalorie | Email šablony | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kančí hřbet na česneku


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:28.4.2019

Ingredience:

50 až 70 dkg masa
13 stroužků česneku
cca10 dkg špeku
pepř a sůl podle chuti
2 větší rajčata
3 dl vody
1 až 2 lžičky koření zvěřina
4 lžíce sladké smetany
50 ml vody a 1 lžíce hladké mouky na zahuštění

Popis:

Maso prošpikujeme polovinou špeku a to samé uděláme se šesti stroužkami česneku nakrájeného na plátky. Maso osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvičce si trocho rozškvaříme na kostičky nakrájený špek a maso na něm z obou stran zprudka opečeme.
Potom maso položíme do pekáčku na rozkrájená rajčata, přidáme koření divočina,vymáčkneme česnek, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme do trouby dusit.
Během dušení otáčíme a podle potřeby podléváme vodou.
maso je třeba dělat dlouho, klidně i dvě hodiny. měkké maso vyndáme na talíř, ostatní rozmixujeme, přidáme smetanu, trochu zahustíme a ještě povaříme. Mouky tam dejte podle toho, kolik máte omáčky. Jsou to čtyři porce a tak jestli máte rádi hodně omáčky, klidně už na začátku přidejte jedno nebo dvě rajčata. Jestli budete přidávat vodu, pochopitelně přidáte i ostatní suroviny a dochutíte.


Jít na recept Kančí hřbet na česneku >>