| Pletení | Recepty doma | Počítej Kalorie | Domácí účto | FormOffice | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Rybář | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | EET Účtenky | Email šablony | DWN.cz |
|
| ||||||||
Kalamáry s česnekovou zálivkou | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 600 g očištěných kalamárů | ||||||||
Popis: Nejprve očistíme kalamáry důkladným vypráním ve vlažné vodě a prstem vyjmeme z tělíčka průhlednou kost, čímž oddělíme hlavu s chapadélky od tělíčka. Takto připravené kalamáry (tělíčka i hlavičky) dáme na pánev s rozpáleným olejem a opečeme po obou stranách (asi 10 minut). Hotové kalamáry osolíme. Důležitou součástí při podávání kalamárů je zálivka, kterou připravíte následujícím postupem. Na jemno nakrájejte petrželku, rozetřete česnek a vše dobře promíchejte s olivovým olejem. Opečené a osolené kalamáry přelijte zálivkou a ozdobte citrónem. Jako přílohu doporučujeme vařené brambory smíchané se smaženou cibulkou nebo hranolky. |