| Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Domácí účto | DWN.cz | Recepty doma | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | FormOffice | Pletení | Rybář |
|
| ||||||||
Kachna uzená | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 mladá kachnička | ||||||||
Popis: příprava uzené kachny je vhodné zpestření našeho jídelníčku při sobotní a nedělní rekreaci na chalupě nebo na chatě.Mladou kachnu dobře očistíme a pod tekoucí vodou opereme.Osušíme utěrkou a důkladně potřeme směsí soli.drceného anýzu a jamajského pepře.Kachnu vložíme do vhodné nádoby,mírně podlijeme vodou,přiklopíme a dusíme asi 3/4 hodiny .Zatím si připravíme udící rošt následujícím způsobem:dno pánve vyplníme silnější vrstvou pilin z tvrdého dřeva,do kterých jsme přimíchali čajové lístky.Přes pánev položíme kovovou mřížku,na ní umístíme připravenou kachnu a přiklopíme druhou pánví tak aby byl co nejmenší únik kouře.Na mírném ohni kachnu zvolna udíme,často obracíme a přeléváme šťávou,která nám zbyla z dušení a do které jsme přimíchali 2 lžíce vína,1 lžičku sojové omáčky,špetku wei-su a cukru.Vyuzenou kachnu rozpůlíme,zbavíme kostí a nakrájíme na tenké plátky.Podáváme jí teplou ale i studená má výbornou chuť. |