Popis:
Kachnu a kuře omyjeme a očistíme.
Kuře vykostíme tak, aby nám vznikl plát masa, který osolíme a okořeníme pepřem a paprikou.
Nádivka:
kuřecí játra očistíme, nadrobno nakrájíme cibuli. Na sádle zpěníme cibulku až zesklovatí, přidáme celá játra o opečeme. Po vychladnutí jater pokrájíme na drobné kousky. Mezitím do misky natrháme rohlík, pokapeme mlékem a přidáme petržel. Játra vmícháme k rohlíkům, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Na plát kuřecího masa rozložíme angl. slaninu a rozetřeme nádivku. Smotáme do rolády (nebo zpět do tvaru kuřete), ale nevážeme.
Kachnu vykostíme tak, aby nám na kachně zůstaly pouze stehení kosti a křídelní kosti. Kachnu zevnitř nasolíme, pokmínujeme a dovnitř vložíme kuřecí roládu. Zadní část kachny zašpejlujeme nebo zašijeme. Kachnu osolíme, pokmínujeme a vložíme do pekáče. Přidáme trochu sádla a podlijeme vodou. Pečeme cca 1,5 hod. Podáváme s bramborem, bramborovým knedlíkem, rýží nebo dle chuti.
|