| Pletení | Hromadné emaily | Rybář | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Omalovánky | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Domácí účto | Recepty doma | Email šablony | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kachna na víně s paprikami a bazalkou


Doba přípravy:
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:8.6.2015

Ingredience:

1 zmrazená nebo čerstvá kachna
sůl
80 g slaniny
1 cibule
pepř
1-2 stroužky česneku
2 lžíce drobně krájené bazalky
1/4 l ne příliš sladkého bílého vína
1/8 l masového vývaru ( i z kostky)
4 červené papriky
2 nakládané kapie

Popis:

Kachnu opereme, osušíme a rozkrájíme na úhledné porce.Dobře osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na proužky, oloupaný česnek prolisujeme, bazalku drobně nakrájíme. Ve větším kastrolu rozpustíme slaninu, přidáme k ní cibuli, necháme zesklovatět, přidáme česnek, bazalku, chvíli vše společně dusíme, pak všechno co je v tuku vyjmeme a dáme stranou. Do kastrolu na tuk ze slaniny vložíme porce kachny po všech stranách je na malém plameni opečeme. Přebytečný tuk slijeme, přilijeme víno a vývar s kachnou pod pokličkou na mírném ohni asi 40 min. dusíme (během této doby ji můžeme zalít ještě trochou vody). Papriky očistíme, rozkrajíme a spolu s nakládanou kapii vložíme ke kachně a spolu ještě 15 min dusíme. Pak vložíme zpět ke kachně předem podušenou cibuli, česnek a bazelku včetně rozpečených kostiček slaniny, prohřejeme, podáváme s vařenými brambory


Jít na recept Kachna na víně s paprikami a bazalkou >>