| EET Účtenky | Omalovánky | Rybář | Recepty doma | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Email šablony | Domácí účto | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | DWN.cz | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jirkův mňam guláš


Doba přípravy:03:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.6.2009

Ingredience:

4 porce:
60 dkg hovězího masa z kližky
3 středně velké cibule
1 malý rajský protlak
3 lžíce sádla
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce worchesteru
1 lžíce mleté sladké papriky
2 lžíce hladké mouky
1 lžička pepře
1 lžička sůl
1 kostka MAGGI Bujoxu
3 dcl studeného vývaru zMAGGI Zlatého hovězího sypkého bujónu

Popis:

Příprava:
Maso večer před vařením nakrájíme na kostky a necháme odležet v lednici přikryté. V den přípravy vyndáme a posypeme mletou paprikou.

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme rajský protlak a zasmahneme 4 - 5 minut při stálém míchání. Přidáme maso a za občasného míchání smažíme tak dlouho, dokud maso nezačne pouštět vlastní šťávu. Přidáme sójovou omáčku, worchester, MAGGI Bujox, promícháme, přiklopíme a dusíme doměkka asi 2 hodiny na velmi mírném ohni. V případě nekvalitního masa, které nepustí moc šťávy, přidáme trochu vývaru.

Ve 2 dcl MAGGI hovězího vývaru promícháme 2 slabé lžíce hladké mouky a přes sítko vlijeme do pokrmu. Promícháme, přidáme zbylý vývar nebo trochu vody (lze i červené víno). Přidáme na nudličky nakrájenou polovinu čerstvé červené papriky a na mírném ohni při občasném míchání necháme provařit 30 - 40 minut.

Ke konci přidáme mletý pepř, špetku majoránky, případně přisolíme


Jít na recept Jirkův mňam guláš >>