| Recepty doma | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Zbrojní průkaz | FormOffice | Počítej Kalorie | Email šablony | Rybář | Omalovánky | EET Účtenky | Domácí účto | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře na PC | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Jihočeský bramborák (cmunda) | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 400 g brambor | ||||||||
Popis: Uvařit brambory ve slupce, nastrouhat, přidat rozšlehané vejce, na drobno nakrájené maso (lze použít i Gothaj), česnek, sůl, koření, mouku s krupicí a rozdrobené droždí. přilijeme mléko, promícháme a vypracujeme hustší těsto, necháme 1 hod. vykynout. Vykynuté těsto rozetřeme na vymaštěný a krupicí vysypaný plech. Pečeme do červena na střední teplotu přibližně 45 min. behem pečení potíráme rozpuštěným sádlem. |