| Snadné hubnutí | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Pletení | Formuláře na PC | Rybář | Email šablony | Omalovánky | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | FormOffice | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jeřabiny na způsob brusinek


Doba přípravy:16:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:1.5.2016

Ingredience:

Na 1 kg jeřabin asi 750 g cukru

Popis:

Otrhané jeřabiny spaříme vroucí vodou a necháme krátce povařit nebo je přes noc necháme vyluhovat ve studené vodě.
Na dno kastrolku dáme maličko vody, přidáme jeřabiny a zasypeme cukrem. Na mírném ohni, nejlépe v troubě, zahříváme až se cukr rozpustí. Potom je přivedeme do varu a vaříme 3 minuty. Zbavíme utvořené pěny a zahorka plníme do sklenic a povazujeme. Zakryjeme přikrývkou a necháme pomalu chladnout. Sterilace i konzervační prostředky odpadají.


Jít na recept Jeřabiny na způsob brusinek >>