| EET Účtenky | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Recepty doma | FormOffice | Email šablony | Omalovánky | Počítej Kalorie | Domácí účto | Snadné hubnutí | Pletení | Rybář | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jelení kýta na víně


Doba přípravy:01:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:9.10.2017

Ingredience:

500 g jelení kýty
60 g uzené slaniny
500 ml vína
sůl
50 g cibule
1 bobkový list
citrónová kůra
celý pepř
2 hřebíčky
60 g másla
30 g chlebové kůrky
200 ml kysané smetany

Popis:

Odblaněné a umyté jelení maso protkneme nakrájenou uzenou slaninou, zalijeme vínem a necháme 4 dny na chladném místě odležet. Během tohoto marinování maso každý den obracíme. Potom ho z vína vyjmeme, osolíme, dáme na pekáč, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, kousek citrónové kůry, celý černý pepř, hřebíček, podlijeme vínem, ve kterém bylo maso naložené a pečeme v troubě. Během pečení občas poléváme rozpuštěným máslem, smetanou, vínem, přidáme chlebovou kůrku a upečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme a vložíme do ní nakrájené maso. Podáváme s rýží.


Jít na recept Jelení kýta na víně >>