| EET Účtenky | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Recepty doma | FormOffice | Email šablony | Omalovánky | Počítej Kalorie | Domácí účto | Snadné hubnutí | Pletení | Rybář | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Jelení kýta na víně | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 500 g jelení kýty | ||||||||
Popis: Odblaněné a umyté jelení maso protkneme nakrájenou uzenou slaninou, zalijeme vínem a necháme 4 dny na chladném místě odležet. Během tohoto marinování maso každý den obracíme. Potom ho z vína vyjmeme, osolíme, dáme na pekáč, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, kousek citrónové kůry, celý černý pepř, hřebíček, podlijeme vínem, ve kterém bylo maso naložené a pečeme v troubě. Během pečení občas poléváme rozpuštěným máslem, smetanou, vínem, přidáme chlebovou kůrku a upečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme a vložíme do ní nakrájené maso. Podáváme s rýží. |