| Rybář | Recepty doma | FormOffice | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Email šablony | Domácí účto | Formuláře na PC | DWN.cz | Omalovánky | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Pletení | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jehněčí roláda se špenétovou náplní


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:20.2.2010

Ingredience:

česnek 2 stroužky
3-4 lžic oleje
sůl
30g máslo
2 ks cibule
vegeta
bílí pepř
1 dl smetana ke šlehání
300 g mražený špenát
500 g vykoštěné jehněčí hrudi

Popis:

Necháme si rozmrazit špenát a mezitím oloupeme česnek a cibuli, které následně najmeno nasekáme. Cibuli s česnekem osmahneme na rozpáleném tuku dorůžova. Smícháme se špenátem, osolíme a opepříme. Můžeme přidat vegetu podle chuti.

Vykoštěné a odblaněné hrudí potřeme pepřem a solí. 2/3 špenátové směsi vložíme na maso, které pak zavineme jako roládu a převážeme provázkem. Roládu pečeme na pekáči s olejem v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia. Pečení trvá zhruba hodinu a půl. Při pečení musíme maso podlévat vodou a šťávou, která se z masa vysmažila.

Když je maso upečené, vyjmeme roládu z trouby, odstraníme nit a asi 10 minut necháme vychladnout. Procedíme omáčku, která se nám v pekáči vytvořila, smícháme ji se zbylým špenátem a smetanou. Vzniklou směs dochutíme dle potřeby solí, nebo vegetou a ještě několik minut samostatně povaříme.

Maso podáváme na horkých talířích (můžeme je nechat ohřát ve chladnoucí troubě) s vařenými brambory politými onou skvělou omáčkou.


Jít na recept Jehněčí roláda se špenétovou náplní >>