| Domácí účto | FormOffice | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | DWN.cz | Email šablony | Hromadné emaily | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Omalovánky | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Rybář | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jehněčí kýta na citronu a pepři


Doba přípravy:02:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:20.1.2013

Ingredience:

Jehneci kyta - 1,5 kg
citron
pepr cerny
sul
rozmaryn
med
bile vino

Popis:

kytu ocistime, pokud nedrzi tvar svazeme niti - pouze jednou.
kost obalime alobalem aby se pri peceni neznicila
nastrouhame kuru z citronu, citron rozkrojime a celou kytu potreme, posypeme nastrouhanou kurou, drcenym cernym peprem, osolime a pridame rozmaryn
takto nachystanou kytu vlozime na pekac a do trouby vyhrate na 220° na dobu 75-90 minunt.
po pul hodine peceni kytu vyndame, a polevame vyskvarenym tukem, toto delame kazdych dalsich 15 min
pred poslednima 15-ti minutama slijeme stavu a kytu potreme 2 lzicemi medu, vlozime zpet do trouby
nez se kyta dopece pripravime omacku
do slite stavy pridame 2dl vina a privedeme k varu, zredukujeme na 1/2, pridame 300 ml vody a 1/4 kosty bujonu, opet zredukujeme na 1/2


Jít na recept Jehněčí kýta na citronu a pepři >>