Ingredience:
50 dkg vepřových jater
25 dkg tlustého uzeného špeku
2 cibule
2 vejce
sůl 1lžička
pepř( čtvrt lžičky)
po půl lžičce:
sušený Tymián, Bazalka,
Oregano, Zázvor, Majoránka
2 lžíce hl.mouky
čtvrt l šlehačky
30 dkg syrového sádla
|
Popis:
Syrové sádlo nakrájíme na 2 mm plátky a těmi vyložíme formu ( na biskupský chlebíček).
Játra, cibuli a uzený špek rozemeleme v masovém strojku a dáme do větší mísy. Přidáme vejce, koření, mouku a na husto ušlehanou šlehačku. Vše opatrně promícháme a vlijeme do formy.
Tu přikryjeme alobalem a vložíme vše do většího pekáče naplněného vodou.
Pečeme cca 1 a půl hodiny v mírné troubě( 200 C). Necháme vychladnout ( do druhého dne) a vyklopíme. Můžeme ozdobit dle fantazie (bobkový list, jalovec,
červená/zelená paprika, feferonka, rajče,okurka atd.
Nebo nevyklopíme, do ledničky a jíme..nejlépe chutná
s domácím pečivem :-)
Dobrou chuť
|