| Zbrojní průkaz | Rybář | Formuláře ZDARMA | Pletení | DWN.cz | EET Účtenky | Omalovánky | Domácí účto | Email šablony | Formuláře na PC | Recepty doma | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | FormOffice |
|
| ||||||||
Játra po indicku | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 250g jater - drůbežích ,jehněčích příp. i vepřových | ||||||||
Popis: Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme je na drobnější kousky a dobře promícháme se směsí koření, česnekem a citronovou šťávou. Směs necháme asi 30 minut odležet. Připravíme dostatečně velkou pánev, aby se játra rozprostřela ve slabé vrstvě po celém dnu. Rozpálíme dostatečně tuk, nejlépe olej. Do rozpáleného oleje vložíme marinovanou směs a játra zprudka opékáme ze všech stran za neustálého míchání. Pozor, játra jsou rychle hotová za cca 60 - 90 sekund, musí být křupavá a křehká, když je budete dělat déle, mohou ztvrdnout. Pokud budete dělat větší množství, musíte úměrně zvětšit i množství přísad a koření, rovněž doba přípravy vzroste - je nutno si dobře ohlídat, kdy budou játra hotová. |