Popis:
Nejprve si připravíme nálev:
cca 0,5 l vody svaříme s kostkou zeleninového bujónu, čerstvou rozkrojenou chilli papričkou, stroužkem česneku a malou cibulí, hrstí libečku, Yzopu, můžeme přidat několik čerstvých lístků popence, popř. další čerstvou aromatickou zeleninu.
Na lžíci sádla osmahneme jednu cibuli do mírně růžova, vsypeme dva varné sáčky rýže a při intenzivním míchání rýži restujeme do bodu, kdy se začne připalovat. Vařič zapneme naplno a postupně za stálého míchání naběračkou vléváme horký vývar. Pak rýži dusíme při mírné teplotě za občasného přilévání vývaru do měkka.
Vmícháme scezený hrášek, na jemno nakrájený česnek, cibuli, chilli papričku a na kousky nakrájené žampiony. Odstavíme z vařiče a ihned podáváme, na talíři rizoto posypeme nasekanou kadeřavou petrželí a pažitkou.
|