| Rybář | Omalovánky | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Recepty doma | FormOffice | Email šablony | Počítej Kalorie | DWN.cz | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Pletení | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jarní rizoto


Doba přípravy:
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:26.9.2018

Ingredience:

dva varné sáčky rýže
kostka zeleninového bujónu
chilli paprička
stroužek česneku
dva velké žampiony
dvě malé cibule
menší plechovka sterilovaného hrášku
čerstvá jarní aromatická zelenina

Popis:

Nejprve si připravíme nálev:
cca 0,5 l vody svaříme s kostkou zeleninového bujónu, čerstvou rozkrojenou chilli papričkou, stroužkem česneku a malou cibulí, hrstí libečku, Yzopu, můžeme přidat několik čerstvých lístků popence, popř. další čerstvou aromatickou zeleninu.
Na lžíci sádla osmahneme jednu cibuli do mírně růžova, vsypeme dva varné sáčky rýže a při intenzivním míchání rýži restujeme do bodu, kdy se začne připalovat. Vařič zapneme naplno a postupně za stálého míchání naběračkou vléváme horký vývar. Pak rýži dusíme při mírné teplotě za občasného přilévání vývaru do měkka.
Vmícháme scezený hrášek, na jemno nakrájený česnek, cibuli, chilli papričku a na kousky nakrájené žampiony. Odstavíme z vařiče a ihned podáváme, na talíři rizoto posypeme nasekanou kadeřavou petrželí a pažitkou.


Jít na recept Jarní rizoto >>