| Pletení | Recepty doma | DWN.cz | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Domácí účto | EET Účtenky | FormOffice | Rybář | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Email šablony | Omalovánky | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jablkový závin (štrůdl)


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:30.1.2011

Ingredience:

těsto:
40dkg hladké mouky
2 žloutky
3 lžíce tuku
1/8l vlažné vody
špetka soli

náplň:
1kg jablek
30dkg cukru krupice
skořice
rozinky
tuk na pokapání a potření závinu
30dkg vlašských ořechů

Popis:

Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na tři díly a z vyválíme.
Na vyválenou placku klademe nastrouhaná jablka (z jablek je dobré vymačkat šťávu), posypeme cukrem dle kyselosti jablek. Dále skořici, rozinky, nastrouhané ořechy a pokapeme rozpuštěným tukem. Závin stočíme a dáme na plech.
Hotové záviny potřeme rozpuštěným tukem a dáme do předem rozpálené trouby asi na 200°C. Pečeme do zlatova - cca 30min. Po vyndání z trouby záviny ještě jednou potřeme tukem a po vystydnutí pocukrujeme.


Jít na recept Jablkový závin (štrůdl) >>