| Hromadné emaily | Recepty doma | Omalovánky | Snadné hubnutí | FormOffice | DWN.cz | Domácí účto | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Email šablony | Rybář | Počítej Kalorie | Pletení | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Italské risoto z rajčat,tuňáka a sladké kukuřice


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:11.3.2011

Ingredience:

2 pol.lžíce olivového oleje
1 najemno nakrájená červená cibule
1 drcený stroužek česneku
200g rýže
500ml vařícího zeleninového vývaru
100g rajčat nakrájených nahrubo
200g tuňáka z konzervy
osušeného a rozděleného na kousky
200g sladké kukuřice z konzervy,osušené
sůl a čerstvě mletý pepř
3 pol.lžíce nakrájeného čerstvého koriandru
50g jemně strouhaného parmezánu

Popis:

Ve velké pánvi rozehřejeme olej,přidáme cibuli a česnek a smažíme,až změknou.Dále přidáme rýži a smažíme,až je průsvitná.Přilijeme trochu vývaru a mícháme,až se vstřebá.Opět přilijeme trochu vývaru a mícháme.Celý postup opakujeme asi 20 minut,až je rýže hotová a má krémovou konzistenci.(Pozor je to italské rizoto,nikoliv české!)Pokud je to nutné,přidáme ještě horký vývar.Nakonec vmícháme nakrájená rajčata,tuňáka a kukuřici.Okořeníme a přidáme nakrájený koriandr.Rizoto těsně před podáváním posypeme strouhaným sýrem.


Jít na recept Italské risoto z rajčat,tuňáka a sladké kukuřice >>