| Domácí účto | Recepty doma | Počítej Kalorie | Omalovánky | EET Účtenky | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Pletení | DWN.cz | Snadné hubnutí | Email šablony | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Rybář |
|
| ||||||||
Islandský moučník Bondepidge | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 200 g chleba | ||||||||
Popis: Tvrdší chléb nastrouháme na hrubém struhadle, nasucho upražíme do křupava, pak přisypeme cukr, obezřetně mícháme, aby se chléb obalil karamelem a cukr se při tom nepřipálil. Až všechny krystalky cukru zmizí, mícháme do vystydnutí. Dále rozvaříme nastrouhaná jablka, osladíme podle chuti a přidáme oblíbené koření (např. skořici). Na dno misek dáme zkaramelizovaný chléb, pak jablka, ozdobíme šlehačkou a posypeme kakaem. Jíme hned (pak je to skvěle křupavé), nebo necháme odležet a pak je to vláčné. |