| EET Účtenky | Pletení | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | FormOffice | Rybář | Formuláře na PC | Email šablony | Omalovánky | Recepty doma | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hráškový krém


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.5.2014

Ingredience:

50g cibule
10g česnek
50g máslo
20g hladká mouka
1l mléko
100g zelený pasterovaný hrášek z konzervy
1dcl jedlý olej
2ks houska
5g sůl
2g bílý pepř

Popis:

Nakrájíme cibuli, podrtíme česnek a osmahneme obojí na másle. Za stálého míchání zaprášíme hladkou moukou jakoby na světlou jíšku. Jakmile začne mouka žloutnout, odstavíme a přidáme studené mléko. Za stálého míchání směs uvedeme do varu. Zatím si nakrájíme housku na kostičky a osmažíme na oleji do zlatova. Osmažené kostičky připravíme na misku k pozdějšímu prostření. Do vařícího mléka přidáme scezený zelený hrášek z konzervy. Po velmi krátkém povaření odstavíme (hrášek nesmí změnit barvu !!). Přidáme sůl a bílý drcený pepř (jiný by špatně v krému vypadal). V hrnci ručním mixerem směs "do hladka" rozmixujeme. Místo osmažené mouky můžeme použít koupené smažené nočky, nebo jiné "drobné pečivo". Polévku-hráškový krém podáváme mírně odstavenou, ozdobíme koriandrem, nebo petrželkou.


Jít na recept Hráškový krém >>