| Snadné hubnutí | Pletení | Email šablony | Recepty doma | Rybář | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | DWN.cz | Hromadné emaily | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hrášková polévka s mátou a zakysanou smetanou


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.5.2014

Ingredience:

máslo 2 lžíce
smetana 300 ml
cibule 2ks
kefír 3lžíce
hladká mouka 3lžíce
zakysaná smetana 3lžíce
mletý pepř
zeleninový vývar 750ml
vařený hrášek 600g
nasekaná máta 1lžíce

Popis:

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět. Pak přidáme hladkou mouku a orestujeme ji. Za stálého míchání do orestované mouky přilijeme polovinu vývaru a přivedeme ji k varu. Do zahuštěného přilijeme mléko a vaříme asi 15 minut.

Mezitím přivedeme k varu druhou polovinu vývaru a v ní povaříme hrášek.
Mražený hrášek vaříme 5 minut a čerstvý 8 - 10 minut. Pak jej necháme zchladnout. Přidáme jej do uvařeného základu a spolu s nasekanou mátou vše rozmixujeme dohladka. Polévku dáme provařit a ochutíme je solí a pepřem.

Zakysanou smetanu smícháme s kefírem. Hotovou teplou polévku podáváme zjejmněnou lžící smetany s kefírem a zdobíme ji lístky máty.


Jít na recept Hrášková polévka s mátou a zakysanou smetanou >>