| Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | FormOffice | EET Účtenky | Domácí účto | Email šablony | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Recepty doma | DWN.cz | Pletení | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hraběnčin koláč - moučník


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:28.9.2009

Ingredience:

400 g polohrubé mouky
150 g cukru moučka
200 g cukru krupice
200 g Hery
4 žloutky
prášek do pečiva
1 kg jablek
citrónová kůra z 1 citrónu
skořice
rozinky
strouhané vlašské ořechy
kakao

Popis:

Z polohrubé mouky, prášku do pečiva, moučkového cukru, Hery a žloutků vypracujeme těsto. 1/4 těsta odebereme a obarvíme ho v kakau. Toto těsto dáme do lednice na 1-2 hodiny. Jablka oloupeme, nakrájíme a zbavíme jadřinců. Poté je podlijeme vodou. Přidáme cukr, skořici, rozinky, nastrouhanou citrónovou kúru a vlašské ořechy. Zahříváme, mícháme a posléze rozmačkáme na kaši. Zbytek světlého těsta nastrouháme nahrubo na struhadle. Plech vymažeme máslem. Nastrouhané světlé těsto nasypeme na plech a zarovnáme. Poklademe vychlazenými jablky. Ušleháme hodně hustý sníh z bílků a do sněhu přidáme krupicový cukr. Rozetřeme jej na jablka a nastrouháme na ně zmrzlé hnědé těsto. Plech dáme do mírně vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme asi 35 minut.


Jít na recept Hraběnčin koláč - moučník >>