| Snadné hubnutí | FormOffice | EET Účtenky | Email šablony | Domácí účto | DWN.cz | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Omalovánky | Recepty doma | Pletení | Rybář | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí sekaný biftek


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:24.7.2013

Ingredience:

1 houska
200g cibule
1 lžíce másla
500g mletého hovězího masa
1 vejce
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
4 lžíce oleje na pečení

Popis:

1) Housky namočte ve vodě, vymačkejte a dejte do mísy. Cibule oloupejte, jednu z nich rozsekejte a poduste na másle do sklovita. Přidejte k housce, smíchejte s mletým masem, vejcem, solí a pepřem, zformujte bifteky.

2) Zbylou cibuli nakrájejte na tenké kroužky. Na pánvi zahřejte trochu oleje na vysokou teplotu. Cibuli za stálého obrecení nechte zezlátnout, vyměnte a udržujte teplotu.

3) Zbývající olej dejte do pánvičky a zahřejte. Položte do něj sekané bifteky a opékejte každou stranu 4 až 5 minut. Posledních 5 minut teplotu snižte.

Vhodná příloha:
Brambory maštěné máslem s petrželkou a míchaný salát se smetanovou zálivkou. Rozkrojená rajčata a petrželka na ozdobu.

Můj tip:
Zapečenou šťávu uvolněte trochou vody nebo vína, krátce povařte a nalijte na připravené bifteky.


Jít na recept Hovězí sekaný biftek >>