| Rybář | Domácí účto | DWN.cz | Recepty doma | Pletení | Email šablony | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | FormOffice | Formuláře na PC | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí s houbovým krémem


Doba přípravy:02:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:28.4.2013

Ingredience:

650-850 g hovězích kostek větších,
3 velké cibule,
150 g sušených hub,
1 dcl oleje,
100 g hladké mouky,
1,5 dcl smetany sladké,
sůl, pepř, paprika

Popis:

hovězí kostky lehce osolíme a popepříme, lehce obalíme v hladké mouce a položíme do hrnce na rozpálený olej. Kostky orestujeme na oleji a podlejeme dostatkem vody (maso musí být ve vodě ponořeno). Již nakrájenou cibuli přidáme k masu a dochutíme vše podle chuti solí, třeba pepřem a trochou papriky (může být i pálivá, ne však moc, přehlušila by posléze houby. Dosud je postup podobný jako u hovězí roštěnky. Sušené houby si dále namočit do lehce osoleného mléka (houby ohromně zvláční a rozvine se i jejich vůně). Přidáváme je do omáčky asi v půli přípravy, když už maso povolilo a měkne.
Použitou moukou omáčka zhustne, pokud příliš moc, tak neředíme vodou, přidáváme do omáčky smetanu a to štědře - nejedná se o vyloženě dietní jídlo !!! Dochudování nechám na vás dle vaší chuti.
Doporučuji podávat s italskými těstovinami, které k tomu padnou asi nejlépe, k pití bych doporučil lehké stolní bílé víno.
Dobrou...


Jít na recept Hovězí s houbovým krémem >>