| EET Účtenky | Email šablony | Snadné hubnutí | Omalovánky | Domácí účto | DWN.cz | Počítej Kalorie | Rybář | Pletení | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí pečeně v hořčičné marinádě


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:3.9.2013

Ingredience:

800 g hovězího zadního
2 cibule
60 g pomerančového džemu
60 g jablečného džemu (nebo přesnídávky)
2 lžíce plnotučná hořčice (dle chuti)
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce vinného octa (může být běžný ocet)
1 lžíce tymiánu
2 špetky soli,pepře
200 ml červeného vína
3 stroužky česneku
100 ml smetany
750 ml vývaru Hovězího bujónu
2 větší mrkve a petržele
1 menší celer
1 máslo

Popis:

Maso odblaníme, osolíme, opepříme a svážeme provázkem.
Na másle orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou na drobné kostičky s nakrájenou cibulí.
Maso se zeleninou dáme na pekáč a pomarinádujeme
(marináda-džemy, hořčice, ocet, tymián, sůl, česnek).
Podlijeme vínem a vývarem a pečeme asi 1,45 - 2 hod. Průběžně potíráme marinádou a podléváme vínem a vývarem.
20 minut před koncem pečení přidáme smetanu.
Po dopečení sejmeme provázek, nakrájíme na plátky a podáváme se směsí zeleniny, marinády a smetany z pekáčku.
Nejvhodnější přílohou je rýže.


Jít na recept Hovězí pečeně v hořčičné marinádě >>