| Formuláře ZDARMA | Recepty doma | FormOffice | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Email šablony | Počítej Kalorie | Pletení | Rybář | Formuláře na PC | Domácí účto | EET Účtenky | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí pečeně na červeném víně


Doba přípravy:02:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:13.5.2014

Ingredience:

1 kg hovězího masa
sůl
pepř
1/4 lžičky sušené bazalky
1/4 lžičky sušeného tymiánu
30 g přepuštěného másla
2 lžičky červené papriky
1 bobkový list
1/2 l červeného vína
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
1 červená paprika
6 malých cibulí
2 stroužky česneku
1 konzerva rajčat
1 kelímek kyselé šlehačky
1 lžíce rajského protlaku
2 lžíce solamylu
bazalka na ozdobu

Popis:

Omyté maso osušíme. Posypeme solí, pepřem, bazalkou a tymiánem.
Máslo rozehřejeme v hrnci a maso na něm důkladně ze všech stran opečeme. Přidáme papriku, bobkový list, červené víno a 1/8 l vody. Vše necháme dusit pod pokličkou asi 1 3/4 hodiny.
Mezitím si opláchneme papriky a nakrájíme je na proužky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Vše přidáme do hrnce asi 20 minut před koncem vaření. A na posledních 10 minut přilijeme rajčata i se šťávou.
Hotové maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. Smícháme rajský protlak, smetanu a solamyl do hladka. Přidáme ke směsi do hrnce a necháme přejít varem. Okořeníme solí a pepřem.
Maso servírujeme i s omáčkou na jednom talíři. Podle libosti ozdobíme bazalkou. Jako příloha se hodí brambory.


Jít na recept Hovězí pečeně na červeném víně >>