| Recepty doma | Počítej Kalorie | Rybář | Email šablony | EET Účtenky | Domácí účto | DWN.cz | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Omalovánky | Zbrojní průkaz | FormOffice | Pletení | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí na rajčatech - Stifado


Doba přípravy:02:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:10.10.2014

Ingredience:

500 g hovädzieho mäsa
20 g masla
1/8 litra červeného vína
1 konzerva zaváraných paradajok
2 lyžice paradajkového pretlaku
1/8 litra vriacej vody
1 lyžicu oleja
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
štipku mletej škorice
2 lyžice sušeného oregána
mleté čierne korenie
soľ
nasekanú petržlenovú vňať

Popis:

Mäso nakrájame na kocky, v pekáči rozpustíme maslo a mäso na ňom z každej strany opečieme dohneda. Podlejeme polovicou červeného vína, primiešame zavárané paradajky aj so šťavou. paradajkový pretlak, vlejeme vriacu vodu, prikryjeme pokrievkou a pri strednej teplote dusíme asi desať minút. Na teflónovej panvici zohrejeme olej, cibuľu a cesnak nadrobno nakrájame a opražíme na oleji dozlatista a pridáme k mäsu, dochutíme škoricou a oregánom, mletým čiernym korením a soľou. Stifado necháme pri miernej teplote dusiť asi hodinu a pol, kým nie je mäkké. Krátko pred dokončením prilejeme zvyšné červené víno, podávame posypané potržlenovou vňaťou.


Jít na recept Hovězí na rajčatech - Stifado >>