| DWN.cz | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Omalovánky | Snadné hubnutí | FormOffice | Formuláře na PC | Pletení | Recepty doma | Hromadné emaily | Email šablony | Rybář | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí na houbách


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:17.6.2015

Ingredience:

roštěnka,
černý pepř,
sušené houby,
kysaná smetana,
mléko,
hladká mouka

Popis:

Houby namočíme na 5-10 minut do teplé vody, potom scedíme. Roštěnku nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, oblalíme v hladké mouce. Rozehřejeme olej, maso opečeme z obou stran. Přidáme houby, chvíli podusíme, potom podlijeme vodou a vaříme, dokud maso není měkké. Uděláme zátřepku (mléko a mouka) - já dávam asi deci a půl mléka a 3 lžičky mouky), potom přidáme kysanou smetanu podle chuti.
Můžeme použít i čerstvé houby i žampiony, které je však třeba nejprve orestovat a podusit.


Jít na recept Hovězí na houbách >>