| Formuláře na PC | Recepty doma | EET Účtenky | FormOffice | Snadné hubnutí | Domácí účto | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Email šablony | DWN.cz | Rybář | Pletení |
|
| ||||||||
Hovězí maso ve vývaru se zeleninou | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1kg hovězího masa | ||||||||
Popis: Omyté maso vcelku vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a přidáme neoploupanou překrojenou cibuli, do níž jsme zapíchli celý pepř, hřebíčky a bobkový list. Vaříme mírným varem asi 2 hodiny. Před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu vcelku a vaříme ještě asi 20 minut. Podle sezony můžeme ještě přidat brokolici nebo květák, kedlubnu, fazolky apod. Vývar slijeme a cibuli s kořením odstraníme. Měkké maso nakrájíme na silnější plátky, zeleninu na špalíčky. Na talířích jednotlivé porce přelijeme vývarem a podáváme s opékanými brambory a smetanovým křenem. Vývar můžeme také zahustit lžící jížky a potom podávat s dušenou rýží nebo těstovinami. |