| Snadné hubnutí | Recepty doma | FormOffice | Domácí účto | Formuláře na PC | Pletení | Omalovánky | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Rybář | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí maso dušené v mrkvi


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:5.7.2009

Ingredience:

400 g hovädzieho predného
4 lyžice oleja
soľ
mleté čierné korenie
400 g mrkvy
1 lyžica hladkej múky
muškátový kvet mletý
troška cukru

Popis:

Očistené a umyté mäso nakrájame na rovnaké kúsky. Mäso vložíme do kastróla, zalejeme vriacou vodou, pridáme polovičnú dávku tuku, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou dusíme. K polomäkkému mäsu pridáme očistenú, umytú a na tenké kolieska nakrájanú mrkvu.
Z druhej polovice tuku a hladkej múky spravíme svetlú zápražku, okoreníme muškátovým kvetom. Za stáleho miešania mäso zahustíme zápražkou a pomaly dusíme do mäkka. Pokrm dochutíme cukrom a soľou a ešte krátko povaríme.
Podávame so zemiakovou kašou.


Jít na recept Hovězí maso dušené v mrkvi >>