| Hromadné emaily | Recepty doma | Rybář | DWN.cz | Omalovánky | FormOffice | Email šablony | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Pletení | Domácí účto | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí biftek se zeleninou


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:24.5.2017

Ingredience:

600 g hovädzej sviečkovice
citrónové korenie
400 g malých zemiakov
3 cukiny
2 mladé póry
200 g šalotky
40 g masla
2 lyžice olivového oleja
soľ
100g varených kukuričných zŕn
0,125 l zeleninového vývaru
150 g pochúťkovej smotany
2 lyžice nasekanej pažítky
2 lyžice listov trebuľky
1 lyžica citrónovej šťavy

Popis:

Mäso odblaníme, okoreníme, zemiaky očistíme, umyté cukiny nakrájame na kolieska. Umytý a očistený pór nakrájame šikmo na kolieska, šalotku ošúpeme a nakrájame. Zemiaky uvaríme, ale nie celkom domäkka, mäso na masle a oleji opečieme zo všetkých strán a asi 8min opekáme na slabom ohni. Mäso vyberieme z panvice osolíme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme zeleninu a krátko ju opečieme. Zeleninu podlejeme vývarom, posolíme a dusíme aby bola na zahryznutie pevná. V smotane rozmiešame bylinky, korenie, soľ, a citrónovú šťavu a túto studenú omáčku k mäsu so zeleninou.


Jít na recept Hovězí biftek se zeleninou >>