Ingredience:
2 lžíce másla,
půl kg očištěných, drobněji pokrájených hřibovitých i lupenatých hub,
půl kg náplně z vinných klobás,
10 dkg na hrubě postrouhaného tvrdého sýru ( ementál)
1 šálek strouhanky,
1 vajíčko rozšlehané se špetkou soli a lžičkou drceného kmínu,
1 cibule, očištěná, na drobno ,
4 – 6 stroužků rozmačkaného česneku,
2 lžíce posekané petrželové natě,
1 kápie, na drobno pokrájená,
1 lžička tymiánu,
sůl, mletý pepř
|
Popis:
Na másle osmažíme posekanou cibuli, přidáme houby a vydusíme z nich vodu. Pak vmícháme strouhanku, sýr, kápii, petrželkovou nať, tymián, česnek, pepř a sůl. Smícháme s masem z klobás a dobře spojíme.
Listové těsto vyválíme a položíme na pečící plech. Mokrýma rukama rozprostřeme na těsto připravenou směs a zabalíme. Povrch závinu potřeme připraveným rozšlehaným vajíčkem se solí a kmínem. ( Více soli – víc se leskne)
Vložíme do pečící trouby, předehřáté na 180 °C a pečeme necelou hodinu. Jako každý závin, je třeba i tento, lahůdkový, v závěru pečení kontrolovat a celou akci ukončit v okamžiku, kdy se jeho povrch stane krásně zlatavým.
|