| Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Omalovánky | EET Účtenky | Domácí účto | Recepty doma | Rybář | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Formuláře na PC | Pletení | Email šablony | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Houbový nákyp se slaninou


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:8.11.2015

Ingredience:

300 g čerstvých hub,
3 cibule,
40 g másla,
3 stroužky česneku,
400 g vařených brambor,
100 g libové anglické slaniny,
špetka mletého kmínu,
3 vejce,
1 zakysaná smetana,
petrželka nebo pažitka,
sůl,
mletý pepř

Popis:

Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme anglickou slaninu pokrájenou na větší kostky, nakrájené houby a dusíme doměkka. Přidáme utřený česnek, pokrájenou petrželku nebo pažitku, mírně osolíme, opepříme, okmínujeme, odložíme z ohně.
Do zapékací misky vrstvíme vařené brambory pokrájené na kolečka a houbovou směs, končíme vrstvou brambor.
Zakysanou smetanu rozmícháme s vejci, solí, pepřem a přelijeme přes povrch našeho díla. Vidličkou propícháme, aby vajíčková hmota protekla i dovnitř připravovaného pokrmu. Kdo chce, před koncem dopékání posype krouhaným tvrdým sýrem.

Pečeme ve vyhřáté troubě.


Jít na recept Houbový nákyp se slaninou >>