| Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Domácí účto | Rybář | Formuláře na PC | FormOffice | Recepty doma | EET Účtenky | Omalovánky | Počítej Kalorie | Pletení | DWN.cz | Email šablony | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Houbové rizoto od Petra


Doba přípravy:00:35
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:26.7.2018

Ingredience:

300 g rýže arborio
1 ks bílé cibule
2 ks stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
1 dcl bílého vína
1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
hrst sušených hřibů
100 g parmazánu
50 g másla
petržel

Popis:

Sušené houby namočíme na 10 min. do studené vody, a poté necháme povařit. Scedíme, vývar z hub přidáme do kuřecího, a houby nadrobno nakrájíme.
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, a dáme je restovat na olivový olej do hlubšího hrnce na cca 5 min. Poté do hrnce přidáme rýži a 1 min. mícháme, aby se rýže pěkně obalila olejem. Přilijeme víno a mícháme, až se víno vsákne. Pak přidáme nadrobno nakrájené houby a přilejeme naběračku horkého vývaru (vývar musíme neustále vařit), mícháme až se vývar vsákne. Takto pokračujeme cca 20 min. Ochutnáme, a pokud je rýže na skus "al dente", odstavíme hrnec z plotny, přidáme do něj ještě trochu vývaru, parmazán, pokrájenou petržel a máslo, důkladně promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme cca 3 min. stát. Poté ještě promícháme a můžeme servírovat.

Doplňkem mou být orestované hřiby či žampióny, kuřecí prsa orestovaná na másle nebo jakékoliv bílé maso i zelenina


Jít na recept Houbové rizoto od Petra >>