Ingredience:
1,5L vody
6-8 pravých hřibu nebo 500g žampionů
2 sklenice solených hřibu
2 sklenice nadrobno nasekaného čerstvého zelí
1,5 sklenice kysaného zelí
1 mrkev
1/2 sklenice zakysané smtany
2 rajčata
10 kuliček pepře
1/2 citronu
2 lžice másla
celer
2 cibule
petrželka
kopr
bobkový list
|
Popis:
Připravíme si houbový bujon:
Dobře očištěné pravé hřiby či žampiony pokrajíme na plátky a povaříme ve vodě ,až změknou.
Poté do bujonu přidáme očištěnou, omytou , oloupanou a nadrobno pokrajenou zeleninu-mrkev,petržel,celer-kterou jsme ovšem nejprve osmažili na másle do zlatova.Mezitím ponoříme krátce do vroucí vody rajčata, aby nám šla lépe oloupat a nakrájet,a pak je spolu oloupanou a nakrájenou cibulí a oběma druhy zelí podusíme na oleji,až vše změkne.Solené hřiby spařime vroucí vodou a pak naajíme na menší kousky.Všechny ingredience vmícháme do polévky a vaříme asi 15min na mírnem ohni.Nakonec přidáme bobkový list a 10 kuliček pepře a povaříme další tři minuty.Když je polévka hotová, nalijeme ji do jednotlivých talířů,ozdobíme kopečkem kysané smetany,snítkou kopru a zastříkneme citronovou štávou.
|