| Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Recepty doma | Omalovánky | DWN.cz | Hromadné emaily | EET Účtenky | Formuláře na PC | Pletení | FormOffice | Email šablony | Rybář | Domácí účto | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Horké ovoce pod peřinou


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:4.4.2016

Ingredience:

450 g pevných šťavnatých jablek
250 g mraženého lesního ovoce
250 g mascarpone nebo zakysané smetany
85 g krupicového cukru (nejlépe hnědého)
25 g másla

na těsto:
200 g hladké mouky prosáté s 1/2 sáčku prášku do pečiva 85 g na kousky nakrájeného másla
50 g krupicového cukru (nejlépe hnědého)
150 ml mléka nastrouhanou kůru z 1 citronu

Popis:

zapékací formu o obsahu 1,5 l vymažte máslem. oloupaná jablka bez jádřinců nakrájejte na plátky.
smažte je na másle asi 3 minuty, až začnou měknout. přesuňte do formy, přidejte cukr a lesní ovoce a promíchejte.
změklé máslo zpracujte s moukou prosátou s práškem do pečiva na jemnou drobenku. vpracujte cukr a citronovou kůru. přidejte mléko a lehce promíchejte.
troubu předehřejte na 200 °C (elektrickou), 180 °C (horkovzdušnou). na ovoce v zapékací formě naklaďte lžící mascarpone nebo smetanu a pak rovněž lžící těsto. směs pečte 20–25 minut, až kopečky těsta vyběhnou a zezlátnou. před podáváním nechte 5–10 minut vychladnout.


Jít na recept Horké ovoce pod peřinou >>