| Domácí účto | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Rybář | Email šablony | Pletení | EET Účtenky | Hromadné emaily | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Holandská šťouchynice


Doba přípravy:04:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:24.6.2009

Ingredience:

750 g hovězího masa
50 g másla
červené víno
sůl, pepř
1,5 kg brambor
5 cibulí
1 kg mrkve
kostka zeleninového bujónu
máslo
mléko (smetana)
sůl, pepř
Maggi

Popis:

Maso:
Máslo rozpustíme a teprve, když je dobře zahřáté, položíme na něj plátky masa. Posolíme, popepříme. Maso z obou stran osmahneme a když se maso „zatáhne“, přidáme červené víno a vodu. Podlijeme v poměru půl na půl tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme rozmarýn, nejlépe čerstvý, a maso jím posypeme. Dusíme zhruba 4 hodiny, případně přiléváme víno a vodu. Maso se dusí tak dlouho, až se začne rozpadat. Servírujeme pak jen libové kousky a šťávou z masa poléváme bramborovou šťouchanici.
Brambory:
Vše oloupeme a očistíme. U cibule sloupneme nejen slupku, ale i první bílou vrstvu pod ní, protože by byla tvrdá. Brambory a mrkev rozkrájíme na kostky. Cibuli nahrubo nakrájíme. Vše hodíme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby v ní zelenina byla ponořená. Uvedeme do varu, přidáme zeleninový bujón a trochu soli. Vaříme cca 30 minut. Když jsou brambory měkké, slijeme vodu a šťouchadlem vše pořádně rozšťoucháme. Přidáme trochu másla a mléka (případně smetany). Můžeme dochutit kapkou Maggi a případně pepřem.


Jít na recept Holandská šťouchynice >>