| Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Domácí účto | Email šablony | Pletení | DWN.cz | Recepty doma | Rybář | Snadné hubnutí | FormOffice | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hodonínský řez


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:20
Autor:
Přidáno/změněno:2.2.2014

Ingredience:

korpus:
4 vejce
6 polévkových lžic krupicového cukru
1 vanilkový cukr
6 lžic vřelé vody
1/2 prášku do pečiva
180 - 200 gramů polohrubé mouky

krém:
1/2 l mléka
2 vanilkové pudinky
2 polévkové lžíce krystalového cukru
1 máslo = 250 gramů
4 polévkové lžíce moučkového cukru

poleva:
50 gramů kakaa
1ks 100procentní tuk
2 lžíce moučkového cukru

Popis:

Korpus:
Celá vejce ušleháme s vřelou vodou a cukrem do tuhé pěny. Postupně přidáváme za stálého šlehání mouku s práškem do pečiva. Vzniklé těsto pečeme asi 15 min - těsto zkoušíme párátkem napíchnout, pokud se nelepí, je upečeno. Necháme vychladnout.

Krém:
Z ingrediencí uvaříme tuhý pudink. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý pudink.

Poleva: Tuk necháme v kastrolku rozpustit, pozor, nesmí vařit. Přimícháváme kakao a cukr, vymícháme do hladka. Za občasného míchání necháme vychladnout do doby, než začne tuhnout.

Na upečený piškot naneseme krém a polejeme polevou. Necháme ztuhnout, krájíme na řezy, podáváme.


Jít na recept Hodonínský řez >>